ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΙΟΥΝΙΟΣ)

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της καθυστερημένης έναρξης της εξεταστικής περιόδου του εαρινού εξαμήνου του Α.Ε. 2023-2024 εξαιτίας των καταλήψεων στα ΑΕΙ, οι παρουσιάσεις των πτυχιακών εργασιών για το εαρινό εξάμηνο θα γίνουν πριν τις εξετάσεις, ώστε να έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία αυτή για την ορκωμοσία του Ιουλίου. Από το Τμήμα έχει καθοριστεί να γίνουν οι παρουσιάσεις των πτυχιακών εργασιών από την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024. Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων των πτυχιακών εργασιών θα αναρτηθεί μετά την ολοκλήρωση των αιτημάτων για παρουσίαση πτυχιακής εργασίας από τους/τις ενδιαφερόμενους φοιτητές/τριες.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1) Ο/Η φοιτητής/τρια που είναι έτοιμος/η να παρουσιάσει πτυχιακή εργασία, συμπληρώνει το έντυπο Ε.02.03 - ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ το οποίο παραδίδει/αποστέλλει στον/στην επιβλέποντα/ουσα καθηγητή/τρια, ο/η οποίος/α το ελέγχει και το υπογράφει. Στην περίπτωση ομάδας φοιτητών/τριών με κοινό θέμα, το έντυπο αποστέλλεται ξεχωριστά για κάθε φοιτητή/τρια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των αιτημάτων παρουσίασης των πτυχιακών (κατάθεση εντύπου Ε.02.03) στη Γραμματεία είναι η Κυριακή 16 Ιουνίου 2024.

Σημαντικό: Σημείωση για το βήμα 1Πριν την υπογραφή του εντύπου, η πτυχιακή εργασία θα πρέπει υποχρεωτικά να ελεγχθεί από τον/την επιβλέποντα/ουσα καθηγητή/τρια μέσω του συστήματος ελέγχου λογοκλοπής (Turnitin ή όποιο άλλο ορίζεται από το Παν/μιο Θεσσαλίας - οδηγίες διατίθενται εδώ: http://www.lib.uth.gr/LWS/el/is/preventplagiarism.asp). Επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε μορφή λογοκλοπής εντοπιστεί και τεκμηριωθεί, οδηγεί αυτόματα σε ακύρωση της πτυχιακής εργασίας.

2) Ο/Η επιβλέποντας/ουσα καθηγητής/τρια παραδίδει/αποστέλλει το παραπάνω έντυπο υπογεγραμμένο στη Γραμματεία του Τμήματος (εντός της προθεσμίας).

3) Ο/Η επιβλέποντας/ουσα καθηγητής/τρια προτείνει, με email ή με επιστολή στη Γραμματεία, έναν/μία ακόμη διδάσκοντα/ουσα συγγενούς γνωστικού αντικειμένου που θα συμμετέχει στη διμελή εξεταστική επιτροπή (ο/η επιβλέποντας/ουσα συμμετέχει υποχρεωτικά), καθώς και ημέρα/ώρα στην παραπάνω περίοδο παρουσιάσεων (εντός της προθεσμίας).

4) Η Συνέλευση του Τμήματος επικυρώνει τη σύνθεση των διμελών επιτροπών και καθορίζει χρονοδιάγραμμα παρουσιάσεων των πτυχιακών εργασιών το οποίο αναρτάται στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του ΤΔΔ.

5) Ο/Η φοιτητής/τρια καταθέτει με email ή WeTransfer (αν το μέγεθος είναι μεγαλύτερο από 8 MB) την πτυχιακή εργασία σε ηλ. μορφή (Word ή PDF) στη Γραμματεία, μέχρι και πριν την ημέρα της παρουσίασης. Στην περίπτωση ομάδας φοιτητών/τριών με κοινό θέμα, μόνο ένας/μία φοιτητής/τρια της ομάδας κάνει την αποστολή.

6) Αμέσως μετά την παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας, η διμελής εξεταστική επιτροπή συμπληρώνει το έντυπο Ε.02.04 - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ο/η επιβλέποντας/ουσα καθηγητής/τρια το καταθέτει στη Γραμματεία (διατίθεται εκτυπωμένο και στη Γραμματεία).

7) Η Γραμματεία αναρτά τη βαθμολογία της εργασίας το αργότερο εντός 5 εργάσιμων ημερών στην ηλ. εφαρμογή του φοιτητολογίου.

8) ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά την ανάρτηση της βαθμολογίας της εργασίας, ο/η φοιτητής/τρια οφείλει να καταθέσει την πτυχιακή σε ηλ. μορφή PDF στο αποθετήριο της κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΠΘ. Αυτή η διαδικασία είναι υποχρεωτική για τη λήψη πτυχίουΣτην περίπτωση ομάδας φοιτητών/τριών με κοινό θέμα, την αποστολή στην κεντρική Βιβλιοθήκη του ΠΘ διενεργεί αποκλειστικά ένας/μία εκ των φοιτητών/τριων, ο/η οποίος/α κατά την υποβολή σημειώνει μαζί με το δικό του ιδρυματικό email και το ιδρυματικό email του άλλου/ης φοιτητή/τριας. Λεπτομέρειες για το τελευταίο βήμα δείτε εδώ:

http://www.lib.uth.gr/LWS/el/ir/scgl.asp


Εκτύπωση