Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 16:00

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης του Τμήματος περιλαμβάνει βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, πτυχιακές εργασίες, πληροφοριακό υλικό (π.χ. λεξικά, εγκυκλοπαίδειες), οπτικοακουστικό υλικό (π.χ. cd-roms, dvds, βιντεοκασέτες) και περιοδικά.

Δικαίωμα χρήσης της βιβλιοθήκης έχουν όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και το ευρύτερο κοινό. Για τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στην βιβλιοθήκη είναι η επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο). Για το ευρύ αναγνωστικό κοινό για την εγγραφή τους και την έκδοση «Κάρτας Μέλους» στη βιβλιοθήκη απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και 1 φωτογραφία.

Τα δικαιώματα των χρηστών της Βιβλιοθήκης συνοψίζονται στα εξής:

  • Δανεισμός τεκμηρίων (βιβλία, διατριβές, CD-ROMs, βιντεοταινίες, κ.λπ.)
  • Ανανέωση χρονικής διάρκειας δανεισμού, τηλεφωνικά, επί τόπου, online
  • Χρήση αναγνωστηρίου και πληροφοριακών πηγών (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, κ.λπ.)
  • Πρόσβαση σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά
  • Παραγγελία με χρέωση, άρθρων και βιβλίων από άλλες βιβλιοθήκες (βλέπε Διαδανεισμός)

Ο αριθμός των τεκμηρίων που μπορεί να έχει ένας χρήστης και η διάρκεια δανεισμού φαίνονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα. Σε περίπτωση καθυστέρησης υλικού, η αξία του προστίμου ανέρχεται σε 30 λεπτά την ημέρα.

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΟΥΣ

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ  (ΗΜΕΡΕΣ)

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

10

21

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

10

28

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

15

28

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

5

14

 

LIB_01
LIB_02
LIB_03
LIB_04

Εξοπλισμός

Το Εργαστήριο Η/Υ διαθέτει 20 τερματικούς σταθμούς (Η/Υ) τελευταίας γενιάς για τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων, 1 διακομιστή (server) για τις ανάγκες των διδασκόντων και του διαχειριστή δικτύου, καθώς και εκτυπωτή για τις ανάγκες των διδασκόντων. Οι υπολογιστές αποτελούν μέρος τοπικού δικτύου LAN και διαθέτουν μόνιμη πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο.

Κανόνες του Εργαστηρίου Η/Υ

  • Η πρόσβαση στους τερματικούς σταθμούς παρέχεται για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς
  • Εάν η ανάγκη για πρόσβαση είναι υψηλή, ο υπεύθυνος διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει χρονικά όρια πρόσβασης, για δικαιότερο καταμερισμό της πρόσβασης στους τερματικούς σταθμούς
  • Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητών ή ποτών μέσα στο Εργαστήριο Η/Υ
  • Είναι υποχρέωση του χρήστη να χρησιμοποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα πλαίσια της νομιμότητας και της ασφάλειας. Εάν δεν είστε σίγουροι, συμβουλευθείτε τον υπεύθυνο

 

PC_LAB_01
PC_LAB_02

Κτίριο

Το κτίριο στο οποίο λειτουργεί το Τμήμα, εμβαδού 3000 τ.μ., περιλαμβάνει εργαστήρια, βιβλιοθήκη, αίθουσες διδασκαλίες, αίθουσα τηλεδιασκέψεων, αίθουσα υπολογιστών κλπ. Σε όλους τους χώρους του κτιρίου διατίθεται ασύρματη πρόσβαση στο διαδύκτιο (WiFI). Υπάρχει επίσης ράμπα αμαξιδίων για άτομα με κινητικά προβλήματα, ανελκυστήρας, WC για ΑΜΕΑ, καθώς και αυτόματοι πωλητές τροφίμων-αναψυκτικών και καφέ. 

TDD_01
TDD_02
TDD_03
TDD_04

Εκτύπωση